”Djurgården är viktigare än sjuksköterskorna”

augusti 12, 2010

Ja, riktigt så sa han inte, Lars Ohly. Men det är andemeningen av hans senaste populistiska utspel. Han som tycker att det är principiellt viktigt att höja skatten på allt och alla, vill plötsligt sänka den för fotbollsspelare. Men bara för just fotbollsspelare, alla andra ska få höjd skatt. Han tror att Allsvenskan kan få högre status om det blir lönsamt att spela där. Och Allsvenskan är prioriterad eftersom Lars Ohly råkar vara intresserad av fotboll.

Låt mig dryfta en liten radikal tanke som jag burit på länge. Om vi sänker skatten för ALLA, så att det blir lönsamt att att jobba i alla branscher och inte bara i idrottssektorn, så kommer fler att våga ha ambitioner och visioner utan att flytta utomlands. Precis som Ohly har förstått att det fungerar i fotbollen.

Jag tror inte som Ohly att det är fotbollsspelarna som primärt behöver skattesänkningar. De får naturligtvis också ta del av dem. Men de prioriterade grupperna är låg- och medelinkomsttagarna. Det vore kul om Ohly satte förskolelärarnas och sjuksköterskornas bästa framför Djurgården IF:s.

Annonser

2 svar to “”Djurgården är viktigare än sjuksköterskorna””

  1. Marcus Wallin Says:

    Hej Charlie

    jag heter Marcus och är vice ordf i KDU Bohuslän, jag håller med dig i allt du säger i denna artikeln. Lars Ohly sänker sig själv med detta utspel när han avslöjar det de flesta vet att det blir lönsamt med sänkta skatter, dessutom är de bra med sänkt skatt i synnerhet för låg och medelinkomstagare.

  2. Marcus Wallin Says:

    desstuom gillar jag inte Djurgårn 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: