Strängare straff för sexbrott

augusti 13, 2010

I dagens SvD kan vi läsa om årets skörd av mardrömmar, panikångest, skador och i allmänhet förstörda liv. Det handlar om våldtäkts- och sexbrottsstatistiken.

Vålds- och sexualbrott kan aldrig tolereras. Varje våldtäkt, varje misshandel, varje personrån är ett misslyckande från statens sida. För när allt kommer omkring är en av statens grunduppgifter att skydda medborgarna. Med 8460 anmälda sexbrott på ett halvår så är misslyckandet ganska stort.

Fler poliser är inte hela lösningen sägs det, och det är naturligtvis sant. Men att på sikt dubbla poliskåren för att få fler poliser på gatan skulle avsevärt minska våldsbrotten, det kan ingen bortse ifrån.

En annan del av lösningen är att börja använda hela straffskalan för vålds- och sexualförbrytare. I Sverige har vi generellt betraktat brottslingar som offer för olyckliga omständigheter och därför utformat straffskalan. Det har lett till huvudlösa frigivanden som i sin tur har lett till nya brott. Staten har brottsoffren på sitt samvete – om man nu kan säga att staten har ett samvete. Det är vår plikt som politiker att skydda medborgarna.

KDU vill ha nolltolerans mot vålds- och sexualbrott. Det tänker jag jobba för i Riksdagen.

Annonser

8 svar to “Strängare straff för sexbrott”

 1. Klas Says:

  Sverige har med våra låga straff, kravlösa bidragssystem och obefintliga bakgrundskontroller av invandrare under lång tid lockat till oss helt fel människor.
  Sverige har idag fyra gånger så många våldtäkter per person som Norge och Danmark.

  För att kunna stoppa sexbrotten krävs att man är villig att se sambandet mellan våld mot kvinnor och invandringspolitiken vilket kd inte är.


 2. Eftersom att du inte verkar ha någon tro på att folk kan bättra sig så kanske du borde driva dödsstraff eller riktigt livstidsfängelse?

  Jag tror inte på att vi tjänar någonting på långa straff. Tvärtom är det väldigt dyrt att ha folk som sitter inne länge under en lång tid. Pengar som skulle kunna använts för insatser mot de som begår brott eller riskerar att göra det.

  • weimers Says:

   Jag är emot dödsstraff, eftersom jag anser att staten bör försvara människovärdet. Det är väldigt stor skillnad mellan att förespråka att rättvisa skipas (att vi har straff som är förenliga med den allmänna rättsuppfattningen) och att tala dödsstraff.

 3. Petter Strömberg Says:

  Det du talar om är en repressiv straffsideologi som torde, principiellt, strida mot KD’s politik?

  Att ha en repressiv istället för preventiv politik när det kommer till våldsbrott är aldrig effektivt – oavsett förövare -.

  • weimers Says:

   Jag har alltid förespråkat såväl förbyggande åtgärder som tydliga konsekvenser. Det ena behöver inte utesluta det andra. Eller anser du det, Petter?

 4. Zeth Says:

  Bra skrivet! Daltandet med grova brottslingar måste få ett slut! Vill fråga vad du tycker om kemisk kastrering för våldtäktsmän?

  (undertecknad har fått en värmlänning att rösta på dig, förövrigt!)

  • weimers Says:

   Kul med en värmländsk röst! Hälsa och tacka för stödet.

   Jag har inte satt ner foten till hundra procent i frågan om kemisk kastrering, eftersom effekterna är ifrågasatta. Men jag är klar med att återfallsfrekvensen är ett problem och måste åtgärdas.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: