Kristen konvertit hotas av dödsstraff i Afghanistan

mars 21, 2006

Abdul Rahman hotas av dödsstraff i afghansk domstol. Hans brott? Han konverterade till den kristna tron för 16 år sedan:

KABUL, Afghanistan — An Afghan man is being prosecuted in a Kabul court and could be sentenced to death on a charge of converting from Islam to Christianity, a crime under this country’s Islamic laws, a judge said Sunday.

Den stora frågan är hur den afghanska regeringen hanterar frågan:

If convicted, the case could ultimately force President Hamid Karzai’s direct intervention.

The president would have to sign the papers authorizing Rahman’s execution, a move that could jeopardize Mr. Karzai’s standing with human rights groups and Western governments.

So far, President Karzai has not commented on the case.

Jag är övertygad om att det svenska stödet för återuppbyggnaden av Afghanistan är moraliskt riktigt. Det är rätt att hjälpa våra medmänniskor att forma en framtid i fred och frihet. Men Sverige bör under inga omständigheter stödja en regering som tar livet av människor som konverterar till andra religioner än islam. Vad Sverige och andra demokratier måste göra är att sätta press på den afghanska regeringen, så att Abdul Rahman kan fortsätta leva som en fri människa. Aghanistan är en suverän stat som styrs av en folkvalda politiker, och man är följaktligen fria att forma en lagstiftning enligt de preferenser man föredrar. Men om Afghanistan vill vara en accepterad del av världssamfundet, så bör man snarast se över den nuvarande lagstiftningen.

Annonser

2 svar to “Kristen konvertit hotas av dödsstraff i Afghanistan”

 1. anders Says:

  Islam och vetenskap
  Islam är orättvist attackeras och alltid presenteras som en religion av underutveckling. i denna korta artikel kommer vi att visa de verkliga ansikte av islam och hur det, i motsats till antikens religioner, kan hyllades den religion vetenskap, det finns många verser som uppmanar muslimer att söka och läsa.
  Söker vetenskap inom islam finns huvudprioriteringen över en sak som annars borde det vara målet för alla muslimska sedan första början och det bör inte stoppas av någon anledning. profeten Mohummed säger: Sök vetenskap sedan Temne du är i vaggan till Temne när du dör ”

  Dessutom söker vetenskap betonas i Islam, den första avslöjade versen i den Heliga Quran är vers som säger ”Läs ….”, Även Allah (SWT) säger i den Heliga Quran vad betyder ”Nun. Med pennan andthat som de skriver (denna) ”Vetenskapen är Capstone of Islam, den första avslöjade vers: de första prioritet, i andra versen, Allah (SWT) svär som en av de arabiska bokstäverna” Nun ”och penna; bokstaven är en symbol för det språk och pennan är en symbol för kunskap. WhenAllah (SWT) svär, men han behöver inte svära, innebär det att han svär som bör ges stort intresse och uppmärksamhet.

  http://video.google.com/videoplay?docid=282105001717383226&q=miracle+of+koran+haron+yahya&ei=JyOSSOOlGoPWigLAtMSeDw

 2. Daniel Says:

  de flesta ”konverterar” för uppehållstillstånd,sedan blir de muslimer igen


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: